Sok süteményreceptnél sok időre van szükség az előkészületekhez és a sütéshez. Több edényt és serpenyőt igényel, amit már általában nincs energiánk elmosni, így ritkán állunk neki ezeknek. Ezzel a "sodort répatorta" recepttel mindössze
15 percre van szüksége a sütemény elkészítésére: egy tepsi, 12 perc sütési idő és egy konyhai robotgép mindössze, amire szükségünk van.
Mindenek előtt kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük elő 180 Celsius-fokra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral és olajozzuk ki. Ezután mossuk meg a sárgarépát, majd vágjuk félbe és tegyük egy konyhai robotgépbe - pépesítsük, amíg sűrű péppé nem válik. A barna cukrot, a lisztet és a tojást tegyük egy tálba, keverjük össze, majd reszeljük bele a citromhéjat, és adjunk hozzá három evőkanál olívaolajat. A pépes répát hozzáadva dolgozzuk simára a tésztát. A kapott masszát öntsük a tepsibe és süssük 12 percig. Ha kész a tészta, borítsuk ki konyharuhára és tekerjük fel a kapott piskótát, majd hagyjuk hűlni.
Amíg a göngyöleg hűl, a fehér csoki felét olvasszuk fel a mikróban egy tálban, majd a gyömbért, a citrom levét és a krémsajtot keverjük össze homogén masszává. Ha kihűlt a piskóta, szórjuk meg cukorral és öntsük rá a csokis krémet.
Tálaláskor kenjük meg a piskótát gyömbérsziruppal és reszeljük rá a maradék fehér csokit.
Ha szeretünk kísérletezni, a répatorta tésztájába tehetünk datolyát is, ami megbolondítja a közel-keleti ízvilággal. A fehér csokis krémet kiválthatjuk mascarponés vanília krémmel is, ami lágyabb ízvilágot kölcsönöz a süteménynek és elfedi a zöldség utóízét.
Ünnepekre bátran felturbózhatjuk a süteményt. Az őrölt dió különleges ízt ad a piskótának, és ha az olvasztott fehér csokit is belekeverjük, egy igazán különleges, karácsonyi édességet kapunk.
(Mirror)