Ronaldo gólkirályi címmel hangol a nyári foci-Eb-re - videó

Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo mesterhármassal vette ki a részét csapata, az Al Nasszr fölényes, 6-0-s győzelméből az Al Wehda ellen a szaúdi profi futball-liga 30. fordulójának szombat esti mérkőzésén. A portugál szupersztár három fordulóval a zárás előtt már biztosan gólkirálynak mondhatja magát.

Ahogy az Egyesült Államokban Lionel Messi, úgy Cristiano Ronaldo sem lazsál Szaúd-Arábiában. Amíg Messi MLS-történeti rekordot jelentő egy góllal és öt gólpasszal vezette győzelemre az Inter Miamit, addig Ronaldo másra hagyta az az asszisztokat és inkább vágott egy mesterhármast az Al Wehda elleni bajnokin.

A rijádi csapatban ezúttal minden sztár csillogott-villogott: Sadio Mané egy gólt és gólpasszt, a vb-ezüst- és bronzérmes horvát Marcelo Brozovic egy gólpasszal, míg a portugál válogatott Otávio egy-egy góllal és gólpasszal vette ki a részét a 6-0-s sikerből.

Az Al Nasszr portugál sztárja így 30 bajnokin 32 gólnál jár (ezek közül tízet ért el büntetőből), és három fordulóval a zárás előtt minden bizonnyal behozhatatlan előnnyel vezet az Al Hilal szerb válogatott csatára, a 23 találatnál járó Alekszandar Mitrovics előtt.

Ugyanakkor már az is biztos, hogy Ronaldo idén sem lesz szaúdi bajnok, ugyanis a 83 ponttal listavezető Al Hilal még egy meccsel kevesebbet játszva is 9 ponttal vezet az Al Nasszr előtt. 

Kapcsolódó cikkek: