Vágólapra másolva!
Nagyon magas polcról választhat edzőt a Fradi, első körben Rafael Benítez, Phillip Cocu, Alessio Dionisi és Rui Vitória szerepel a jelöltek között. A hírek szerint mindegyikükkel felvették már valamilyen formában a kapcsolatot.

Dejan Sztankovics csütörtöki távozását követően már több név is megjelent a magyar sajtóban, akik a szerb szakember lehetséges utódjai lehetnek a Ferencváros kispadján, így például a Rakówot bajnoki címig vezető lengyel Marek Papszun, valamint a PAOK-nál, Krasznodarnál, Watfordnál és Maccabi Tel-Avivnál is megfordult Vladimir Ivic is szóba került.

Real Madrid CF v Celta Vigo - LaLiga EA Sports, Rafa Benitez
Rafa Benítez is esélyes a Fradi kispadjára
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto

A csakfoci.hu információi szerint azonban az utóbbi időben már megszokott képletet fogja követni a Ferencváros a kiválasztásnál, azaz egy magasabb polcról próbálnak igazolni edzőt, így már első körben sem az említett két szakemberrel vette fel a kapcsolatot a magyar bajnok, hanem tőlük nagyobb nevekkel.

A lap információi szerint természetesen nem egyforma esély mutatkozik az érintett szakemberek megszerzésére, de egyik jelölt sem zárkózott el a tárgyalások folytatásától.

Rafael Benítez vitathatatlanul a legnagyobb név a jelöltek között, és az ő megszerzése is tűnik legnehezebbnek. A korábban a Liverpoollal többek között Bajnokok Ligáját nyert, de a Real Madrid, az Inter, a Chelsea, a Napoli és a Valencia kispadján is megfordult spanyol szakember fizetési igénye jelentheti a legnagyobb akadályt, de az egyeztetések már vele is megkezdődtek.

De a másik három jelölt, Phillip Cocu, Alessio Dionisi és Rui Vitória is hatalmas név a szakmában. Cocu edzői karrierjét a holland válogatottnál kezdte Bert van Marwijk, majd Marco van Basten szakmai stábjában, valamint ezzel egyidejűleg a PSV Eindhovennél is dolgozott Fred Rutten és Dwight Lodeweges asszisztenseként. 2012 márciusában 12 meccs erejéig megbízott edzőként irányította a PSV-t, majd 2013 nyarától öt éven keresztül volt az eindhoveniek vezetőedzője, ez idő alatt háromszor lett holland bajnok és egyszer kupagyőztes. Cocu aztán a Fenerbahce, a Derby County és a Vitesse vezetőedzője is volt, de újabb trófeákat nem gyűjtött.

Alessio Dionisi játékosként főleg alacsonyabb osztályú olasz csapatokban fordult meg, edzőként viszont már jóval nevesebb együtteseket irányíthatott. Visszavonulását követően a Serie D-ben, azaz a negyedosztályban kezdett, de lépésről lépésre előrébb jutott a szamárlétrán és 2019-ben már a másodosztályú Venezia edzője lett, majd az Empoli nevezte ki, amellyel megnyerte a Serie B-t és feljutott az élvonalba. 2021 nyarától 2024 februárjáig a szintén első osztályú Sassuolo vezetőedzője volt.

A portugál szakember, Rui Vitória is legfőképp edzőként vált ismertté. Az utánpótlásban eltöltött évek után 2010-ben lett az élvonalbeli Pacos Ferreira edzője. Onnan a Vitória Guimaraeshez, majd a Benficához vezetett az útja, ahol négy év alatt két bajnoki címet, egy kupát, egy Ligakupát és egy Szuperkupát is elhódított. Ezt követően bajnok lett a szaúdi Al-Nassr együttesével, majd fél évet dolgozott a Szpartak Moszkvánál, legutóbb pedig az egyiptomi válogatott szövetségi kapitánya volt 18 mérkőzésen keresztül.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30