Vágólapra másolva!
Ismét napi két edzéssel készül Erdei Zsolt a szeptember 15-ei, hamburgi bokszgálára, amelyen a pehelysúly volt világbajnoka, Kovács István is ringbe lép. Erdei nemrégen tért vissza a Las Vegas-i, több mint egy hónapos edzőtáborból, s mint mondta: igen sokat tanult, mert az eddigi ellenfeleinél keményebb edzőpartnere volt.

- Bizonytalan volt egy kicsit az elutazás előtt. Hogy látja most, megérte a hosszú amerikai távollét? Mármint szakmailag, mert kikapcsolódásnak biztosan jó volt.
- Szakmailag is. Jó, kemény edzőpartnert szerződtettek nekem egy hónapra, heti három-négy alkalommal kesztyűztünk, négy-hat meneteket. Nagyon oda kellett figyelnem, igen sokat tanultam, a legtöbbet talán a védekezésben, mert az az amerikai srác ügyes volt, gyors, elég technikás, veszélyesen ütött. Jobb volt, mint bármelyik eddigi ellenfelem.
- Ez persze önmagában talán nem sokat mond, mert például az az ellenfele, Dennis Mathews, akivel Las Vegasban bokszolt, nem sokat tudott.
- Hát valóban nem. Erős, nagydarab pali, de lassú. Egyszer ha eltalált, én meg őt akkor, amikor csak akartam.
- Hamburgi klubtársa, Vlagyimir Klicsko világbajnoki gáláján lépett fel. Milyen volt egy igazi amerikai, sőt, azon belül is Las Vegas-i bokszfesztivál?
- A város egyik legjobb szállójában, a Mandalay Bayben rendezték. Azt mondom, ilyen műsort és körítést a németek is össze tudnak hozni, de azt hiszem, az amerikaiaknál nem is a felhajtás volt a lényeg. Az ottani közönség nagyon érti a bokszot, de az európai ízléshez képest sokkal brutálisabb küzdelmeket vár el. Vért akar látni. Akkor is fütyültek a nézők, amikor az én ellenfelemet leléptette a bíró, pedig szegény Mathews már tényleg alig volt magánál, mozdulni sem tudott a rengeteg ütéstől. Szerintem ez már azért túlzás, minek valakit bántani, ha vissza sem tud ütni. Nem erről szól a sport.
- Amikor éppen nem bokszolt, hogyan tetszett Las Vegas?
- Fantasztikus. Hihetetlen, mennyi pénz van ott, hogy micsoda show-műsorokat rendeznek.
- És a kaszinók. Játszott?
- Kipróbáltam az összes környékbeli játéktermet. Többnyire rögtön veszítettem, ha meg nyertem, rövid időn belül a nyeremény dupláját hagytam ott. De azért nem játszottam komolyan, volt egy határ, amelyet nem léptem át.
- Hány dollár volt a határ?
- Száz. Ha azt elvesztettem, két napig nem játszottam.
- Mikor lép legközelebb ringbe?
- Szeptember 15-én, a hamburgi gálán. Az amerikai edzőtábor után lazítottam néhány napot, de most ismét hajtani kell. Szokás szerint megint napi két edzésem van, délelőtt és délután. Hogy ki lesz az ellenfelem a hamburgi ringben, nem tudom, de végül is mindegy. Azt kell megvernem, akit elém hoznak.