Hatalmas aligátor marcangolt halálra egy floridai férfit

florida aligátor
Vágólapra másolva!
A hatóságok egy floridai lakónegyed közelében talált holttestet vizsgálnak - úgy vélik, az elhunytat egy aligátor marcangolhatta halálra.
Vágólapra másolva!

A rémisztő képeken és videókon a rendfenntartók egy hatalmas, vérrel borított aligátor körül állnak. A Pinellas megyei seriff hivatala úgy véli, hogy a vadállat lehetett felelős a férfi haláláért.

A holttestet helyi idő szerint pénteken délután kettő óra körül találták meg a floridai Ridgecrest Parkban.

A park közelében van egy nagy tó, onnan jöhetett a hatalmas fenevad.

Az egyik szomszéd leírta, hogy lövést hallott körülbelül akkor, amikor a hatóságok megérkeztek, hogy ellenőrizzék a helyszínt.

- mondta Jennifer Dean. Hozzátette, hogy ez a vadállat volt a legnagyobb, amit valaha látott.

A hatóságok még vizsgálják a halálesetet, és egyelőre nem világos, hogy az aligátor ölte-e meg a férfit, vagy az már halott volt, és a vadállat csak a holttestéből táplálkozott.

A pénteki eset mindössze két hónappal azután történt, hogy egy idős nőt halálra marcangolt egy aligátor egy dél-karolinai környéken, miközben a kutyáját sétáltatta - írta a Mirror.

Az 1,2 méternél hosszabb, lakott vagy beépített területeken garázdálkodó aligátorok általában nem szívesen látott vendégek, egy vadvédelmi program keretében magasan képzett csapatok segítségével távolítják el őket.

Ezután az aligátorokat lehetőség szerint távoli területekre telepítik át.

Más esetekben az állatokat kiirtják. Mivel azonban az államban 1,3 millió aligátor él, egy példány eltávolítása nem gyakorol jelentős hatást az aligátorpopulációra.